Du, han derre Clooney…?

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått spørsmål om denne amerikanske skuespilleren som bor nede ved sjøen – men ja: Folk er fortsatt overraskende opptatt av George Clooney, både i Norge og Italia.

Jeg har aldri møtt George Clooney. (Bildet lyver, selvfølgelig. En kompis som kom på besøk hadde kjøpt en Clooney-maske i papp. Det sier vel sitt…)
Det er mulig jeg så ham på en motorsykkel gjennom Laglio en gang, men det kan like gjerne ha vært en annen gråhåret kjekkas. Godeste George holder seg stort sett bak høye gjerder og låste porter, og er sjelden å se på den lokale matbutikken.

Det nærmeste Clooney-øyeblikket jeg har er faktisk på Sardinia. Vi kom kjørende og så en motorsykkel ligge i veibanen. Det var utrolig mye folk og blålys rundt, og jeg kommenterte til de andre i bilen at det var mye oppstyr for en veltet motorsykkel. Men så kunne vi altså lese i VG at det var godeste George som hadde veltet…

Men jeg leser jo lokalavisene her i Como, og om sommeren eksploderer innholdet om hvor George, Amal og de to små tvillingene befinner seg, og hva de bedriver tiden med. Så litt får man jo med seg.

Et hardt liv
Avisene starter tidlig i juni med å rapportere at skoddene er fjernet. Og at noen klipper hekkene. Og at båten er satt på vannet. Så fortsetter de nesten daglig før det store høydepunktet i slutten av juni: Familien Clooney ankommer. Og så får vi jevnlig oppdateringer om hva de foretar seg gjennom sommeren. Det kan ikke være enkelt å tilhøre den familien med italiensk paparazzi i hælene.

Villa Oleandra i Laglio

En gang for alle: Her er Comosjøens kjappe guide til George:

Villa Oleandra
George Clooney kjøpte den staselige villaen i 2002 fra Heinz-familien (du har sikkert spist ketchupen deres) for en stor bunke penger. Huset ligger i den lille landsbyen Laglio på vestsiden av sjøen, ca en mil fra Como by.
(Fun fact: Hvis du skulle finne på å løpe en halvmaraton i Como, er det her du snur og løper tilbake) Det er umulig å se huset fra veien på grunn av høye murer, men rutebåten går rett forbi, og i høysesong når amerikanerne flokker seg langs rekken for å ta bilder av huset, krenger de gamle båtene kraftig…
Når det er sagt, har borgermesteren i Laglio innført en 100 meters grense mot huset for å holde paparazzier og nysgjerrige turister unna. George Clooney er en gullgruve for kommunen, og de gjør alt de kan for å beholde ham der. Så ikke prøv å nærme deg med båt eller kajakk. Det kan fort bli dyrt.

Landsbylivet
Høsten 2021 ble flere av de små landsbyene rammet av voldsomme jordskred etter en kraftig regnskyll. Laglio var intet unntak, og kommunens bygninger og veier ble påført store skader. Villa Oleandra slapp relativt bra fra det, men George var kjapt ute med lommeboka, og tok til og med på seg slagstøvlene og beveget seg ut i gjørma sammen med borgermesteren for å vise sin sympati med de innfødte.
Dette til stor glede for naboene i Laglio, selvfølgelig – men i lokalavisen kunne vi lese at innbyggerne i andre landsbyer ikke var like imponerte: – «Det er ikke alle som har en rik filmstjerne for å ordne opp for seg» var deres kommentar.


Gjester og fester
George og Amal liker å invitere venner til Como. Og de fleste skuespillerne fra Oceans-filmene gjester Villa Oleandra ofte. Og en av filmene er delvis spilt inn ved villaen også. Rett før pandemien var også Barack og Michelle Obama på besøk, det gikk på ingen måte upåaktet hen i lokale medier. Stengte gater og mye styr! Rundt 4. juli kan du sette store penger på at deler av den amerikanske filmeliten befinner seg i Nord-Italia. Hvis de ikke er gjester i Villa Oleandra, finner du dem på Villa d´Este. Gå etter lyden av fyrverkereriet.

Selfie-muligheter?
Njeeei, vil si at det er vanskelig. George og Amal går en del ut, men i følge avisene holder de seg til faste steder. Rundt lunsjtider kan du dumpe borti dem på Harry´s Bar i Cernobbio. Men den restauranten som har fått mest publisitet (noe de kapitaliserer MYE på i sosiale medier) er Gatto Nero – den svarte katta, også i Cernobbio, litt oppe i høyden, midt i en sving med nydelig utsikt over sjøen.

George og Amal ser veldig fornøyde ut med både mat og service på Instagram-bildene til Gatto Nero, men sjekker du ut restauranten på TripAdvisor, får de mye pepper og mange lunkne tilbakemeldinger for dårlig service til vanlige folk. Så kanskje like greit å velge et annet sted.

Kilder: Mer eller mindre pålitelige italienske lokalaviser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *