Et sted du aldri glemmer

En gang jeg skulle reise fra Como til Venezia på en miniferie, fikk jeg et tips om å svippe innom barndomshjemmet til billedhuggeren Antonio Canova. Jeg hadde aldri hørt om ham, men det viste seg å være et av de beste tipsene jeg noen gang har fått. For et sted!

Antonio Canova levde på 1700-tallet, og jobbet store deler av sitt liv i Venezia. Han var en av de viktigste representantene for den italienske nyklassisimen. Og i barndomshjemmet hans i Possagno er det samlet en enorm mengde påbegynte og ferdige arbeider, både kopier og originaler. Rett og slett en skattkiste å besøke dersom du liker vakre skulpturer.

Min venn, som tipset meg om stedet, fortalte at han hadde vært der på kveldstid. Da hadde det vært tent stearinlys i hele museet, og de besøkende fikk et helt unikt møte med kunsten. Sjekk nettsidene hvis du har tenkt deg innom, og se om det er satt opp kveldsarrangement.

Etter å ha besøkt museet, gikk jeg opp sporene etter Canova i Venezia – en fascinerende reise!

Du kan lese mer om Antonio Canova her – museet ligger ca 1 time fra Venezia, og omveien er definitivt verdt tiden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *