Hoteller langs Comosjøen

Jeg får ofte spørsmål hvor man bør bo når man besøker Comosjøen. Jeg har helt klart mine favoritter blant småbyene (Varenna, Torno og Lenno) men når det gjelder hoteller har jeg lite erfaring. Vi har jo vårt eget sted. Men jeg vet hvor jeg ville bodd – hvis kontoen hadde tillatt det.

Her er min toppliste over hoteller:

1. Villa d`Este

Villa d’Este – Lake Como – Italy

Dronningen av alle hoteller ved Comosjøen. Vakkert, elegant – og svindyrt. Det er her alle kjendisene bor når de besøker Como, hotellet ligger et par båtstopp opp fra Como by, i Cernobbio. Portene er godt bevoktet, og kommer du med bil, er det fascinerende å se hvordan utvalget i butikker endrer seg fra normalt til high fashion de siste meterne av veien før du svinger ned mot hotellet.

Les mer om Villa d`Este her

2. Mandarin Oriental

Mandarin Oriental, Blevio

Her har jeg faktisk bodd et par netter før vi kjøpte vårt eget sted, og det var en helt spesiell opplevelse. De fleste hotellene stenger i vintersesongen og åpner rett før påske. Vi var blant de første gjestene rett etter åpningen det året, og delte hotellet med en ufordragelig nyrik russerfamilie med en utrolig irriterende hund som var med over alt.

Hovedhuset tilhørte i sin tid Giuditta Pasta, som etter sigende var Bellinis muse og sangerinne ved La Scala i Milano, noe hotellet fortsatt bærer preg av. Tidligere het hotellet Casta Diva, som operakjennere sikkert vil huske fra Norma, av nettopp Vincenzo Bellini.
Hotellet består av flere bygninger og også et par private villaer til leie, og ble kjøpt opp av Mandarin Oriental for noen år siden. Og selv om navnet er fullstendig malplassert i Italia, er det et rålekkert hotell med et fantastisk spaområde. Og synes du 20 000 er i overkant for en natt, er det fullt mulig å betale seg inn på dagspa og lunsj…

Besøk Mandarin Oriental her

3. Villa Pliniana

Villa Pliniana, sett fra en kajakk

Dette fantastiske byggverket sies å være et av de eldste villaene på Comosjøen, og markedsfører seg som Italias hotell nummer 1. Jeg aner ikke om det stemmer, men ut fra Instagram-feeden deres, som jeg følger med stor interesse, er det et hotell helt i særklasse!
Det er det eneste hotellet på sjøen, som jeg vet om, som har egen helikopterlandingsplass. (De andre bruker stort sett sjøfly til jetset-gjestene sine…)

Hotellet har kun 18 rom og et fantastisk hageområde. Jeg har kun sniktittet på hotellet fra sjøsiden i kajakk, og det er virkelig til å drømme seg bort i…

Sjekk ut Villa Pliniana

4. Il Sereno

Noen av de flotteste hotellene og villaene langs Comosjøen kan man bare se fra sjøsiden, og jeg elsker å leie kajakk og padle rolig forbi all skjønnheten, gjerne grytidlig om morgenen.

Il Sereno, ligger i Torno, min egen kommune – og er et moderne luksushotell som jeg absolutt vil gå god for sett fra en kajakk…

Jeg vet ikke så mye om det, annet enn at bassengområdet er lekkert, frokosten serveres nær sagt på sjøen – og beliggenheten i Torno er perfekt i forhold til utflukter på sjøen.

Les mer om Il Sereno

5. Villa Serbelloni

Mye kajakk og føtter…

Veldig mange turister som reiser til Comosjøen ender opp i Bellagio. Alt for mange, spør du meg. Til tider fremstår denne i utgangspunktet sjarmerende lille byen på tuppen av triangelet (Comosjøen består jo faktisk tre sjøer som møtes ved Bellagio: Lago di Como, Lago di Lecco og Lago di Colico) som et turisthelvete. Men i utkanten av byen ligger en hotellperle: Villa Serbelloni.

Her har jeg kun annenhånds informasjon, men min fetter Egil har bodd her flere ganger, og elsker hotellet. Og jeg stoler på ham. Også her har jeg padlet kajakk forbi og sett hotellet fra sjøsiden, og for oss som elsker gamle staselige bygninger er dette også en fryd for øyet.

Opplev Grand Hotel Villa Serbelloni

Og hvis du lurer på hvor man bør bo på normalt feriepengebudsjett, må jeg bare henvise til booking.com…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *