Hopp i havet!

Noe det fineste ved Comosjøen er … sjøen! Jeg elsker å leie båt eller kajakk, for man ser ikke så mye fra veien. Men du kommer veldig nærme alt det vakre fra sjøsiden.

Det finnes et utall steder som leier ut utstyr til vannaktiviteter. Jeg har mine favoritter, og de ligger alle på østsiden, for det er der jeg bor.

En skål med Michele

La oss starte med kajakk, eller SUP om du foretrekker det.

Rett utenfor Bellagio finner du Pescallo Bay. Der bor Michele, en kul fyr som driver Bellagio Water Sports. Michele er født og oppvokst i området, og vet alt som er verdt å vite. Så vil du bruke noen timer på rolig padling rundt selve midtpunktet i Comosjøen, samtidig som du får både nyttig og unyttig informasjon om området, anbefaler jeg varmt en tur med Michele. Jeg kan også røpe at han alltid har gjemt noen flasker prosecco i kajakken sin, og skaper god stemning når han popper flaskene mot slutten av turen.

Hvis du vil leie kajakk uten å padle med andre, anbefaler jeg Water Experience Center i Faggeto Lario. De leier også ut båter og vannscootere, men jeg pleier å leie kajakk her på tidlige morgener, og utforske området inn mot Como by. Her padler du forbi de mest fantastiske villaer, skulpturer og hager. En skikkelig vitamininnsprøytning!

Padletur til Torno, den koseligste havna på sjøen!

Men vil vi ha litt mer fart, leier vi en båt med motor. Vi pleier å leie i Lezzeno hos Rent a boat (åpenbart…)
Veldig hyggelig betjening, veldig fine og rene båter – og de fikser vann og håndklær til deg, så du slipper å tenke på sånt.

Når det gjelder bading og strender – så må jeg dessverre si at Lago di Como ikke er blant de beste. Grunnen til det er at det ikke er gjennomstrømning i Como, noe som betyr at vannet blir dødt, skittent og grumsete jo lenger inn mot byen du kommer. Og rutebåttrafikken er massiv med alle sine utslipp…

Men vil du bade, så finnes det et offentlig område ved Villa Geno, rett utenfor sentrum av Como på østsiden.
Det er et flott bassengområde i Cernobbio, en koselig lido i Moltrasio, en urørt strand i Careno , en flott bystrand i Tremezzo, og en veldig koselig strandbar med utleie av solsenger i Fagetto Lario. Sistnevnte er vår favoritt.

Bystranden i Tremezzo

Men er dere virkelig glade i å bade, anbefaler jeg å reise nordover i sjøen mot Colico, eller langs den andre sjøarmen, Lago di Lecco, hvor Pescallo Bay er første stopp. Der er det mye bedre vannkvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *